Aktivisering/Hundesport

Minipina


Utstyr med god funksjonalitet. kvalitet og design, til hverdags og til trening.


Hundekurs med positive metoder.

Nedenfor følger beskrivelser av de ulike kursene jeg tilbyr innen aktivisering/hundesport.


Teoridelen av hvert kurs foregår mellom de praktiske øktene.


Se kursoversikten for informasjon om tid og sted.


Priser:

Kurs over seks kvelder: 2000,-

Helgekurs lør-søn: 1900,-

Dagskurs: 950,-


Lineføring/fri ved fot


Dette kurset handler om det kanskje viktigste momentet innen mange hundesporter, nemlig lineføring/fri ved fot. Her vil du få råd og veiledning til å forbedre nettopp denne delen av treningen din.


Disse kursene går kun som dagskurs.Rallylydighet (nybegynner)


Dette kurset er for deg som ønsker en morsom måte å aktivisere hunden din, samtidig som dere bygger kontakt. Rallylydighet er en særdeles morsom hundesport der hund og fører må gjennom en bane bestående av mange forskjellige øvelser. 


Kurset passer både for deg som har lyst til å begynne å konkurrere, og for deg som vil trene litt annerledes med hunden din. Hunden bør kunne noe grunnleggende lydighet, som sitt/dekk/gå pent.


Kurset vil ta for seg alle skiltene i klasse 1 og klasse 2, samt teori rundt regelverket.Rallylydighet - konkurransekurs


Dette kurset er for deg som har gått nybegynnerkurset hos meg, kjenner til sporten, eller konkurrerer i klasse 1 eller klasse 2. Kurset er konkurranserettet og bærer preg av dette. Her vil vi finpusse på de ulike momentene.


Treningen blir tilpasset individuelt, slik at alle får hjelp og veiledning der de er.Rallylydighet - konkurransekurs (kl3-elite)


Dette kurset er for deg som har opprykk til klasse 3, konkurrerer i klasse 3 eller har opprykk/konkurrerer i elite. Her jobber vi særlig med momenter og skilt fra klasse 3 og elite.


Treningen blir tilpasset individuelt, slik at alle får hjelp og veiledning der de er.Konkurranselydighet (nybegynner)


Dette kurset er for deg som ønsker å trene mer lydighet med hunden din. Kanskje ønsker du å ta Bronsemerket i lydighet? Da er dette kurset for deg. Kurset går igjennom alle momentene innen NKKs Bronsemerkeprøve.


Blant annet:

  • Lineføring
  • Dekk fra holdt
  • Innkalling fra sitt
  • Enkelt- og fellesdekk
  • Stå under marsjAktiviserings- og triksekurs


Dette kurset er for deg som ønsker å lære mer om hvordan du kan aktivisere hunden din og gi den mentale utfordringer. Vi går gjennom innlæring av flere ulike og morsomme triks. I tillegg jobber vi med enkle søksøvelser der hunden må bruke nesa og hodet.Weight Pull


Weight Pull (WP) er en hundesport som passer for alle hunder som liker å trekke. Hundens størrelse spiller ingen rolle.


WP som sport går ut på at hunden skal trekke en vogn med vekt 5 meter. Den hunden som trekker mest i forhold til egen vekt i sin vektklasse, vinner.


WP er, som mange andre hundesporter, så mye mer enn kun det å trekke en vogn. Å trekke kjetting på kortere, eller lengere turer styrker hundens kjernemuskulatur. Det er god trening for både kropp og sinn. I tillegg til å trene hunden er det kontakt mellom hund og eier som er det mest sentrale i sporten.


På dette kurset vil du lære mye om WP som konkurransegren og som treningsmetode.


Kurset vil bl.a. inneholde:

  • Innføring i EWPLs regelverk.
  • Hvordan tilvenne-, trene- og konkurrere i WP.
  • Riktig bruk av utstyr.
  • Oppvarming, nedtrapping, massasje og streching.
  • Poteslitasje.